Vse vibrira

Da bi razumeli ta koncept, moramo izhajati iz predpostavke, da vse vibrira, ker je vse energija. Vse, vidno ali nevidno, živo ali mrtvo od galaksije do najmanjšega atomskega delca, je samo energija. Računalnik ali telefon, ta članek, ki ga berete, vibrira, roka, ki ukaže, da vibrira, atomi, ki sestavljajo skodelico čaja, vibrirajo, zelišča, posušena v notranjosti skodelice, vibrirajo. Ustvarjajo zvoke.

Zvoki, ki jih človeško uho ne more zaznati, saj so naši pet čutil precej omejeni in nam zagotavljajo le del tega, kar imenujemo, “Realnost”. Človeško uho lahko zazna frekvence od 20 Hz do 20.000 Hz. Če bi lahko zaznali frekvence zunaj tega tako omejenega spektra, bi lahko slišali vibracije, ki jih naš planet Zemlja proizvaja med njegovo rotacijo ali zvok, ki ga proizvaja vibracija atomskih delcev, ki tvorijo naše telo. Toda celo okusi, podobe, vonji in otipljivi zaznavi so cerebralne preobrazbe frekvenc. Kar zaznavamo, je “približna resničnost”. Poenostavljena različica naših možganov tega, kar nas obdaja.

Frekvence

Frekvence so premiki delcev okoli točke določenega objekta, imenovanega vir zvoka. Po drugi strani delci, ki začnejo nihati, prenašajo gibanje na druge sosednje delce, ti pa na druge, kar povzroča lokalno variacijo tlaka; na ta način se preprosto vibracijsko gibanje razmnožuje, kar povzroča zvočni val.

Resonanca

Še en pomemben koncept učenja je resonanca ali harmonično nihanje. Vse, kar je sinhronizirano z določeno vibracijo, bo z njo resoniralo . To pomeni, da če na primer udarimo v glasbeno vilico, na določeni frekvenci in jo približamo drugi vilici, nastavljeni na isti frekvenci, bo ta začela vibrirati. Tako deluje zakon privlačnosti.

Človek je kot akustični inštrument, ki oddaja določene frekvence, ki omogočajo, da druge podobne frekvence vibrirajo z resonanco in jih privlačijo k njemu. Misel sama, je energija v vibracijah , iz tega sledi, da bodo pozitivna čustva z določeno frekvenco verjetno privabila pozitivne dogodke v našem življenju. 

“Moderno” uglaševanje

Na Zahodu moderno glasbeno uglaševanje postavlja LA pri 440 Hz, kar pomeni, da so zapisi instrumenta uglašeni sorazmerno s to frekvenco in zato v glasbenem ansamblu zaradi enakosti izpisuje frekvenco noto A, ki jo imajo različni instrumenti. 440 vibracij na sekundo (Hertz). To uglaševanje je bilo prvič ustanovljen leta 1939 v Londonu na mednarodnem kongresu, ki ga je zahtevala berlinska komisija za radijsko akustiko. Večina glasbe, ki jo slišimo danes, sledi temu pravilu . Pravzaprav in na srečo so danes uglasitve v različnih glasbenih zvrsteh skoraj spremenljive in večina sodobnih glasbenikov ignorira obstoj tega dekreta. Poleg tega sodobni simfonični orkestri večjih gledališč uporabljajo LA, ki vibrira med 442 in 445 Hz.

V preteklosti so se številni brezčasni glasbeni geniji strinjali, da je treba LA peti v 432 Hz, imenovani tudi “LA Verdiano”, ker je bil Giuseppe Verdi navdušen podpornik. Prav on je leta 1881 napisal pismo, naslovljeno na glasbeno komisijo tistega časa, in še vedno ohranjeno na konservatoriju “Giuseppe Verdi” v Milanu, kjer je izrecno prosil, da bi LA-jev zbor na 432 Hz za ” matematične potrebe “.

Zakon “osmega”

Pravzaprav je to z matematiko “8”, ki ima opraviti s tem uglaševanjem, kar ima za posledico popolno harmonijo z ” zakonom oktave “. Zakon, ki je v preteklosti tisti, ki so poznali njegovo moč in pravilno uporabo, lahko ustvaril dela, ki so še danes obravnavala mojstrovine izjemne lepote, ki so sposobna vstopiti v Harmonično resonanco s celicami človeškega telesa in drugimi zakoni, ki urejajo vesolje.

Številka „8“ je ena od najbolj ponavljajočih se številk v naravi in ​​je vsesplošno prisotna v številnih vidikih. Primeri, ki bi jih lahko uporabili v korist te teze, so nešteto, ne samo v umetniškem, temveč tudi v arhitekturnem, kemijskem, biološkem, astronomskem in verskem področju. Število ‘8’ in njegovi relativni mnogokratniki so bili uporabljeni v egiptovski, vedski, muslimanski, budistični in renesančni arhitekturi: templji, cerkve, mošeje, gradovi in ​​palače imajo to sveto številko v svoji osmerokotni arhitekturi. Leonardo Da Vinci je uporabil matematiko osmih v večini svojih del. Obstaja obsežna bibliografija o razmerju med razmerji primarnih števil (zlati rez) in naravo.


Z uglaševanjem naših glasbenih instrumentov na frekvenco LA pri 432 Hz in pridobitvi ti. “zlatega reza” z ustreznimi izračuni dobimo DO pri 256 Hz, ki bo zaradi harmoničnega resonančnega učinka ustvaril drugo DO točno pri 8 Hz.

Ne da bi šli predaleč v dinamiko matematičnih razmerij te teme, obstaja nekaj primerov, ki bodo nakazovali pomen te frekvence glede na našo okolico: 8 Hz je pogostost replikacije DNA ; frekvenca, s katero se aktivira epifiza ; to je frekvenca Alfa, ki jo oddaja naši možgani, ko sta obe polobli koherentni ; to je resonančna frekvenca (vibracijski trenutek 1 / 0,125) vodika , molekula, ki skupaj s kisikom tvori vodo, element, od katerega smo večinoma izdelani.

Glasba pri 432 Hz

Zdaj se osredotočimo na čutni vidik poslušanja glasbe v 432 Hz.

Nekateri glasbeniki in misleci pretekle glasbe so izvajali vzvišeno celostno terapijo za rekonstrukcijo harmonije telesa in duše. Glasba  po besedah Ludwiga van Beethovna “je višja modrost kot filozofija in teologija”.

Zato je pomembno, da pozorno spremljamo to, kar poslušamo, tako da ste osveščeni o “sestavinah”, ki sestavljajo glasbo, ki jo “poslušamo” vsak dan. Morda bi si morali zastaviti več vprašanj o tem, zakaj je bila zgodovinsko določeno sprejeta  LA pri 440 Hz, kar dejansko uvaja frekvenco, ki spodbuja možgane, da se vključijo v tiste, ki jih oddajajo, ko smo v stanju budnosti, razburjenja, pozornosti ali pod stresom, racionalnosti in delovanja. Medtem, ko frekvenca pri 432 Hz nas vodi k uglaševanju v globlje stanje in s tem aktivira višje kognitivne sposobnosti, kot so ustvarjalnost, odprtost, sprejemljivost, senzitivnost.

Pričevanja, ki jih osebno še vedno zbiram v vseh letih glasbene poti potrjujejo, da ta frekvenca pride naravnost v Srce in vstopi v globino Duše. Ima nekaj več kot standard v 440 Hz, glasba v 432 Hz pa se zelo dobro prilagaja dejavnostim, kot so joga, meditacija, vizualizacija, introspekcija za tiste, ki uporabljajo »različne metode spoznavanja zavesti« 

 V zadnjih letih smo priča porastu informacij o uporabi tako imenovanih koristnih harmoničnih frekvenc na področju zdravstvenih problemov in je vse bolj jasno, da glasba v 432 Hz postaja glasbena revolucija, ki nam  pomaga, da harmoniziramo telo in Dušo, da Človek realizira Enost s Celoto .